Girl Empowerment

Programmet för unga mammor handlar om att stärka dem som individer, förse dem med kunskap kring föräldraskapet och dagtid ta hand om deras barn medan de själva går i skolan.

Unga mammor på Kenswed med sina barn

Foto: Frida Ström

Ett tryggt hem för unga mammor

När det absolut värsta har hänt och barn föder barn mot sin vilja, finns det ofta inget annat alternativ än att hoppa av skolan, gifta sig och försöka försörja sin nya familj. För att fånga upp dessa elever startade vi tillsammans med Kenswed Organisation ett program för unga tonårsmammor så att de ska kunna fullfölja sin utbildning. 

 

Programmet för unga mammor handlar om att stärka dem som individer, förse dem med kunskap kring föräldraskapet och dagtid ta hand om deras barn medan de själva går i skolan. Det handlar om egenmakt, därför har vi valt att kalla det för Girl Empowermet. Här bor mammorna med sina barn, ett stenkast från skolan. Att vara medveten om sina rättigheter är ingen självklarhet som ung tjej i Kenya, men absolut nödvändigt för att ta sig fram i livet.

Hon flydde på sin bröllopsdag

 

Happiness är en av många unga tjejer som har blivit mamma. Hör henne berätta sin historia om när hon rymde hemifrån på sin bröllopsdag tillsammans med sin 6-månaders bebis.

Läs mer om våra projekt