Om Zelmerlöw & Björkman Foundation

Jonas Björkman med elever i klassrum (Foto: Frida Ström)

Foto: Frida Ström

Zelmerlöw & Björkman Foundation ger barn och unga verktygen att ta sig ur fattigdom och utsatthet

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en stiftelse som grundades av oss två, Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Som artist och tennisspelare har vi haft nästan hela världen som vår arbetsplats, och när vi träffades föddes idén om en stiftelse som skulle arbeta för att göra skillnad för barn och unga som lever i fattigdom och utsatthet. Det räckte inte längre med våra punktinsatser här och där, vi ville göra något som hade en långsiktig positiv effekt för nästa generation.

 

 

Stiftelsen är byggd på vår gemensamma värdegrund och visionen om en värld där inga barn och unga lever i fattigdom och utsatthet. Vi har tillsammans med vårt breda nätverk lagt grunden för något som har blivit livsavgörande för hundratals ungdomar sedan 2013. Men vi är långt ifrån klara. Så länge världen ser ut som den gör behövs den här stiftelsen.

Måns Zelmerlöw & Jonas Björkman i Kenya (foto Frida Ström)

Foto: Frida Ström

Hållbart & långsiktigt

I Kenya lever nästan halva befolkningen under fattigdomsgränsen och många familjer har inte råd att låta sina barn gå i skolan. Vi vet att utbildning är det mest långsiktiga och hållbara sättet att bryta fattigdomsspiraler, därför behöver vi bli fler som gör mer.

Läs mer om vårt arbete i Kenya

Vårt arbete