Om Zelmerlöw & Björkman Foundation

Jonas Björkman med elever i klassrum (Foto: Frida Ström)

Foto: Frida Ström

Så länge världen ser ut som den gör behövs Zelmerlöw & Björkman Foundation

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en stiftelse som grundades av oss två, Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Som artist och tennisspelare har vi haft nästan hela världen som vår arbetsplats, och när vi träffades föddes idén om en stiftelse som skulle arbeta för att göra skillnad för unga som lever i utsatthet. Det räckte inte längre med våra punktinsatser här och där, vi ville göra något som hade en långsiktig positiv effekt för nästa generation.

 

Vi ville göra skillnad på riktigt och valde att satsa på utbildning. Stiftelsen är byggd på vår gemensamma värdegrund och en stark vänskap. Vi har tillsammans med vårt breda nätverk lagt grunden för något som har blivit livsavgörande för hundratals ungdomar sedan 2013. Men vi är långt ifrån klara. Så länge världen ser ut som den gör behövs den här stiftelsen.

Måns Zelmerlöw & Jonas Björkman i Kenya (foto Frida Ström)

Foto: Frida Ström

Hållbart & långsiktigt

I Kenya lever nästan halva befolkningen under fattigdomsgränsen och många familjer har inte råd att skicka sina barn till skolan. Vi vet att utbildning är det mest långsiktiga och hållbara sättet att bryta fattigdomsspiraler, därför behöver vi bli fler som gör mer.

Läs mer om vårt arbete i Kenya

Vårt arbete