Projektledare insamling & kommunikation

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en stiftelse som arbetar för att fler barn och unga som lever i utsatthet ska få möjlighet att gå i skolan. Nu söker vi en projektledare till vårt team i Stockholm som vill vara med och skapa förändring tillsammans med oss.

 

 

I den här rollen arbetar du både strategiskt och operativt med insamling och kommunikation. Du har huvudfokus på hur vi ska växla upp vårt arbete med företagssamarbeten samtidigt som du tar hand om befintliga partners och tillhandahåller den kommunikation som efterfrågas. Eftersom vi är en liten organisation hjälps vi även åt med arbetsuppgifter när behov uppstår.

 

 

OM UPPDRAGET
Som projektledare får du möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter inom både insamling och kommunikation och därmed bidra till att Zelmerlöw & Björkman Foundations verksamhet kan växa och stötta fler ungdomar. 

I uppdraget ingår bland annat att:

  • Utveckla vårt företagskoncept tillsammans med teamet
  • Nå nya företag och ingå nya partnerskap
  • Ta hand om befintliga partners 
  • Upprätthålla vår kommunikationsplan till partners tillsammans med teamet

 

 

Insamlingen från företag sker genom allt från längre samarbeten och partnerskap till gåvor vid till exempel jul. Våra företagssamarbeten är ofta skräddarsydda och vi ser gärna att du har förmågan att paketera erbjudanden och komma med idéer på hur vi kan samarbeta med fler. Du driver processer och kampanjer för att nå ut till nya företag, bokar och genomför möten samt är med och arrangerar partnerträffar. Målsättningen är att utveckla insamlingen med fler långsiktiga relationer.

En del av uppdraget består i att avlasta vår kommunikationsansvariga i det dagliga kommunikationsarbetet. Det kan till exempel handla om att skriva och skicka ut nyhetsbrev via Mailchimp till våra partners samt att förse partners med kommunikationspaket och hitta intressanta vinklar och uppslag till Linkedin kopplat till partners och insamling. Att göra säljande presentationer är vardagsmat för dig vare sig det gäller en pitch eller ett möte hos en befintlig partner. Även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom kommunikation & insamling kan bli aktuellt. 

 

 

 

DIN ERFARENHET
För att lyckas i rollen behöver du vara bra på att skapa nya kontakter och motiveras av sälj och uppsatta mål. Vi ser gärna att du har erfarenhet av företagssamarbeten och det är en fördel om du är insatt i det svenska näringslivet, har kunskap om hur företag arbetar med CSR och marknadsföring. Du behöver ha känsla för helheten samtidigt som du arbetar operativt, från det lilla till det stora. Vi tror att du är prestigelös med god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och strukturerat. Utöver detta ser vi att du är en god kommunikatör, både i tal och skrift. Du skriver och talar obehindrat på svenska, gärna även på engelska, och har förståelse för att målgruppsanpassa dina texter och dina presentationer. Ett öga för det visuella är ett plus.

 

VAD VI ERBJUDER
Du välkomnas in i ett team med 4 anställda och cirka 20 volontärer – ett fantastiskt gäng med stort hjärta, närvaro & professionalitet i allt vi gör. Under drygt tio år har stiftelsen vuxit och utvecklats och nu är vi redo att ta nästa steg tillsammans med dig. Hos oss får du: 

  • Flexibel arbetstid (på distans & kontor) 
  • Frihet under ansvar
  • Varierande arbetsuppgifter
  • Möjlighet att utvecklas
  • Insyn i stora delar av stiftelsens arbete
  • Göra skillnad tillsammans med oss

 

 

DIN ANSÖKAN
Sista ansökningsdag: den 30 april 2024, rekryteringen sker löpande.
Uppdraget är en projektanställning under 12 månader med möjlighet till förlängning, 50-100 % enligt överenskommelse.

 

 

Placering: Uppdraget utförs både på distans och på vårt kontor i centrala Stockholm.

 

 

Varmt välkommen att kontakta Lisa Stenport med CV och personligt brev.Omfattning

Heltid

Placering

Stockholm

Startdatum

Omgående

Skicka in din ansökan via mail

lisa.stenport@zbfoundation.se