qte development skänker arbetstid för att göra världen lite bättre

Techbyrån qte development fick uppdraget att bygga en ny webbplats till Zelmerlöw & Björkman Foundation. Under samarbetet har byrån bidragit med flertalet pro bono-timmar för att göra verklighet av projektet.

Jonatan Arnlund, grundare & VD, qte development

Foto: qte development

”Vi är stolta över att kunna erbjuda vår tid & expertis för att stötta stiftelsens arbete”

– Jonatan Arnlund, grundare & VD, qte development.

Zelmerlöw & Björkman Foundation har genom åren främst arbetat med event och fysiska insamlingsaktiviteter, men märkte snabbt under pandemin hur sårbart det är. Därför ville man etablera en digital närvaro och också börja bygga upp den digitala insamlingen som komplement till övrig insamling. För att ta insamlingsarbetet till nästa nivå vände vi oss till techbyrån qte development för hjälp.

 

– Uppdraget handlade mycket om att sätta insamlingen i fokus, att göra det enklare att ge och samtidigt förmedla vad man som givare är med och bidrar till, säger Jonatan Arnlund, VD på qte development. Med utgångspunkt i detta och vår erfarenhet av att bygga appar, webbplatser och system har vi förverkligat stiftelsens digitala vision.

 

Precis som för bolag och kommersiella aktörer är det viktigt för stiftelser som Zelmerlöw & Björkman Foundation att bygga varumärke och öka intäkterna, även om ändamålet är något helt annat.

 

– Kärnan i vårt arbete är att öka vår insamling så att vi kan stötta fler ungdomar som lever i utsatthet, säger Magdalena Jennstål, generalsekreterare på Zelmerlöw & Björkman Foundation. Det är det vi kämpar för och nu kan vi med hjälp av vår nya webbplats dels berätta om vårt arbete och dels samla in mer pengar. Vi är jättenöjda med resultatet av qte developments arbete och ser fram emot att börja arbeta mer aktivt med vår digitala närvaro.

 

Vill du också engagera ditt företag?

Aktuellt