Zelmerlöw & Björkman Foundation förstärker styrelsen

Kajsa Åberg och Victoria Appelqvist har valts in i Zelmerlöw & Björkman Foundations styrelse.

Zelmerlöw & Björkman Foundation förstärker styrelsen

Foto: Frida Ström

Publicerad: 16 januari, 2024

Kajsa Åberg och Victoria Appelqvist har valts in i Zelmerlöw & Björkman Foundations styrelse. De påbörjar sina uppdrag nu i januari.

 

 

Kajsa Åberg har gedigen erfarenhet av biståndsarbete via sitt engagemang som verksamhetsansvarig på af Jochnick Foundation vars internationella engagemang främst fokuserar på kvinnor, barn och utbildning. Under åren har arbetet utvecklats och blivit en betydande kraft inom filantropi och socialt ansvarstagande. Kajsa sitter även i styrelsen för Sällskapet för Makarna Malmqvists minne sedan 2016.

 

– Jag tror på att skapa en varaktig, positiv förändring. Att göra utbildning tillgängligt för fler barn och unga är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för att bryta fattigdomsspiralen och skapa hållbar förändring för generationer framåt, säger Kajsa Åberg. 

 

 

Victoria Appelqvist har en lång bakgrund inom internationell marknadsföring och kommunikation, från en rad olika branscher och bolag som till exempel iZettle, Stadium och Tre. Hon har bred erfarenhet av att leda varumärken, verksamheter och organisationer genom förändring och transformation. Victoria har även mångårig erfarenhet av styrelsearbete och advisory-roller.

 

 

– Mitt hjärta brinner för hållbarhetsfrågor och mänskliga rättigheter. Zelmerlöw & Björkman Foundation är på en spännande utvecklingsresa och varumärkesarbetet är en central del för att samla in medel för att fortsätta ge barn och unga möjlighet att gå i skolan.

 

 

Stiftelsen leds av ordförande Jan Lundahl och styrelsen består av sammanlagt åtta ledamöter, däribland stiftelsens grundare Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Under tio års tid har stiftelsen stöttat olika projekt och program som främjar utbildning för barn och unga som lever under fattigdomsgränsen. Vi vet att utbildning är det mest långsiktiga och hållbara sättet att utrota fattigdom i världen, därför behöver vi bli fler som gör mer. 

 

 

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla stiftelsen tillsammans med Victoria och Kajsa och våra engagerade ledamöter. De kommer att komplettera styrelsen och tillföra både ny kunskap och erfarenhet, säger Jan Lundahl.

Kajsa Åberg och Victoria Appelqvist har valts in i Zelmerlöw & Björkman Foundations styrelse.

Foto: Privat

Fler artiklar