Partner till Nordea Open

I veckan presenterade Nordea Open sin nya välgörenhetspartner för 2023 års tennisveckor i Båstad. Årets insamling kommer att gå till Zelmerlöw & Björkman Foundation för att fler ungdomar ska få möjlighet att utbilda sig.

Partner till Nordea Open

Foto: Frida Ström

Publicerad: 4 maj, 2023

Nytt partnerskap på ny arena

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en stiftelse som arbetar för att fler ungdomar i Kenya ska få gå i skolan och uppfylla sina framtidsdrömmar. Trots att det är en mänsklig rättighet att gå i skolan är det över 200 miljoner barn och unga världen över som inte gör det idag. Genom Nordea Open vill man nu kraftsamla och bidra till att fler unga får möjlighet att gå i skolan.

 

“En dröm” säger Jonas Björkman

 

Att ha möjlighet att satsa på sina framtidsdrömmar handlar i grund och botten om att ha rätt förutsättningar i livet och någon som tror på dig och stöttar dig längs vägen, säger Jonas Björkman som är medgrundare till stiftelsen. För mig har tennisen och alla jag har mött inom tennisen genom åren betytt oerhört mycket, därför känns det fantastiskt att stiftelsen har utsetts till Nordea Opens Charity Partner 2023.

 

Unga som lever i extrem fattigdom saknar ofta både förutsättningar och nätverk. Zelmerlöw & Björkman Foundation har stöttat utbildningsprogram för ungdomar och unga vuxna under tio års tid och vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet. Under åren har stiftelsen bland annat stöttat uppbyggnaden av Kenswed Organisation som idag består av ett gymnasium med nästan 400 elever, en yrkesskola, ett internat, ett sjukhus och nu senast en tandläkarklinik som öppnade förra året.

 

Nordea Open är stolta över samarbetet

Vi är stolta över att samarbeta med Zelmerlöw & Björkman Foundation. Det känns fint att stötta en organisation med mycket hjärta och en vilja att göra världen lite bättre. Vi har känt till Måns Zelmerlöw och Jonas Björkmans stiftelse länge, och det känns fint att få bidra. Vi hoppas på att samla in mycket pengar och sprida budskapet om stiftelsens arbete, säger Lotta Olmarker Dahlberg som är projektledare för Nordea Open.

 

Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren och i år firar tävlingen 75 år.

Fler artiklar