Zelmerlöw & Björkman Invitational 2022

av

Foto: Jonas Borg

Det är värt en stor applåd!

Det var Eva Röses uppmaning till alla de andra gästerna på Zelmerlöw & Björkman Invitational. ”Alla som ger av sin tid och sina medel för att möjliggöra utbildning och därmed en framtid för barn och ungdomar i Kenya är värda att applådera och hurra för” sa’ hon när hon fick låna mikrofonen av den fenomenale auktionsförrättaren Peder Lamm. Och vi kan bara hålla med! Vi är stumma av tacksamhet och ödmjukhet inför den enorma support och all kärlek som visades under dagen och kvällen. Drygt 5,5 miljoner, FEM OCH EN HALV MILJONER!, samlades in under dagens padelturnering och kvällens gala. 90.000 kr räcker till skolmat för en hel klass under ett helt år. 10.000 kr räcker till skolmaterial för en hel klass lika länge. 5 miljoner räcker till att möjliggöra skolgång och med det en meningsfull framtid för SÅ många ungdomar och vi kommer använda en del av pengarna till att göra verklighet av en av våra drömmar: starta en yrkesutbildning inom sömnad. 

Dagens och kvällens starkast lysande stjärna

Trots fantastiska artister som Carola, Titiyo, Danny Saucedo och Myra Granberg var det någon helt annan som fick de varmaste och längsta applåderna: Joyce. Joyce har gjort en fenomenal resa från fattigdom och utsatthet till att idag ha en utbildning inom HR och möjlighet att försörja sin mamma och sina syskon. Detta har hon förverkligat med eget driv, målmedvetenhet och en utbildning på Kenswed. Att höra Joyce berätta om sitt liv övertygar mer än något annat om att allt det stöd vi får från alla generösa givare och partners gör nytta på riktigt. Det Joyce verkligen ville förmedla, utöver den spännande känslan när flygplanet lyfte och landade, var den tacksamhet alla elever på Kenswed känner över den möjlighet de fått att förverkliga sina drömmar och kunna studera för ett bra liv. 

Fem miljoner tack 

Till var och en av er – gäster, partners och sponsorer – som gjorde årets ZBI till en rekordsuccé. Ni som svettades under padelturneringen, ställde upp med produkter, hjälpte till bakom kulisserna, såg till att alla fick gott att äta och dricka under dagen, kom festfina och glada till kvällens gala, bjöd på och kammade hem fina auktionsobjekt, köpte produkter och skänkte pengar, applåderade, strålade, dansade… utan er skulle inget av det vi gör vara möjligt. 

Det är tack vare er ungdomar i Kenya kan nå sin fulla potential genom att få tillgång till utbildning, trygghet och god hälsa. Det är tack vare er programverksamheten kan fortsätta utvecklas och ge ännu fler unga som lever i fattigdom utbildning. Det är tack vare er vi som jobbar i stiftelsen har världens roligaste uppdrag eftersom det ger så mycket till så många. Det är tack vare er Joyce kommer vara en av många, många Kenyanska ungdomar som gjort en resa från fattigdom till möjlighet att leva gott och hjälpa andra! 

Foto: Julia Viklund
Foto: Julia Viklund
Foto: Julia Viklund
Foto: Julia Viklund
Foto: Julia Viklund
Foto: Julia Viklund
Foto: Jonas Borg
Foto: Jonas Borg
Foto: Jonas Borg
Foto: Jonas Borg
Foto: Oscar Knutsson
Foto: Oscar Knutsson
Foto: Julia Viklund