Zelmerlöw & Björkman Invitational

Zelmerlöw & Björkman Invitational

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som stärker utsatta ungdomar i Afrika hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap.

ZBF grundades 2013 av artisten Måns Zelmerlöw och F.d. tennisproffset Jonas Björkman. Genom att slå ihop sina två största intressen – att sjunga och spela tennis – skapade de stiftelsens enskilt största insamlingsevent, Zelmerlöw & Björkman Invitational (ZBI). En ProAm-tennisturnering med efterföljande galamiddag och välgörenhetsauktion, som blev startskottet på samarbetet och som har gått av stapeln varje höst sedan dess tills dess att covid-19 kom. 2020 pausade vi eventet men planen är att genomföra ZBI under hösten 2021.

Vill du vara med och bidra till ZBI 2021?
Vi är i ständigt behov av auktionsobjekt och sponsorer. Välkommen att mejla oss på hello@zbfoundation.se med dina idéer och tankar, så kan vi diskutera tillsammans om hur just du eller ditt föredag kan bidra!

ZBI 2019

Zelmerlöw & Björkman Invitational 2019 började i SALK med en ProAm-turnering i tennis för damer och herrar. Mellan dam- och herrturneringen bjöds det på lunch från Carotte samt inspirerande föreläsning av Caroline Mohr. ProAm-turneringen avslutades med en galamiddag, under familjära former på Hamburger Börs bjöds det på god mat och oförglömlig underhållning av Jonas, Måns och deras vänner Carola, Mariette, Tingsek och Stefan Odelberg. Under kvällen bjöds det även på en välgörenhetsauktion ledd av Peder Lamm med många spännande och unika objekt och upplevelser att buda på. Alla objekt i auktionen och lotteriet doneras till oss, likaså har vi fantastiska volontärer, partners och artister som stöttar oss med allt som behövs för att genomföra denna dag och kväll. Allt överskott från dagen och kvällen går oavkortat till Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Tillsammans med våra partners och givare lyckades vi under Zelmerlöw & Björkman Invitational 2019 samla in över 4,2 miljoner kronor som innebär att vi kan säkerställa driften av våra nuvarande projekt och påbörja bygget av en yrkeshögskola i Kenya för att kunna följa eleverna hela vägen till försörjning.

Bilder från Zelmerlöw & Björkman Invitational 2019

Tack till våra underbara fotografer under dagen och kvällen; Frida Ström, Jonas Borg och Rikard Westman!

Tack till alla våra underbara ZBI partners!