Zelmerlöw & Björkman Invitational

Zelmerlöw & Björkman Invitational

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som stärker utsatta ungdomar i Afrika hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap.

ZBF grundades 2013 av artisten Måns Zelmerlöw och F.d. tennisproffset Jonas Björkman. Genom att slå ihop sina två största intressen – att sjunga och spela tennis – skapade de stiftelsens enskilt största insamlingsevent, Zelmerlöw & Björkman Invitational (ZBI). En ProAm-tennisturnering med efterföljande galamiddag och välgörenhetsauktion, som blev startskottet på samarbetet och som har gått av stapeln varje höst sedan dess tills dess att covid-19 kom. 2020 pausade vi eventet men lyckades att genomföra ZBI under hösten 2021 då tennisturneringen byttes ut mot padel. Nu planerar vi för fullt för ZBI hösten 2022.

Vill du vara med och bidra till ZBI 2022?
Vi är i ständigt behov av auktionsobjekt och sponsorer. Välkommen att mejla oss på hello@zbfoundation.se med dina idéer och tankar, så kan vi diskutera tillsammans om hur just du eller ditt företag kan bidra!

ZBI 2021

Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021 började på PDL center i Frihamnen med en ProAm-turnering i padel för damer och herrar. Mellan dam- och herrturneringen bjöds det på lunch från Eatery samt inspirerande föreläsning av Gunnar Söderström @formtoppgunnar. ProAm-turneringen avslutades med en galamiddag, under familjära former på Hamburger Börs bjöds det på god mat och oförglömlig underhållning av Jonas, Måns och deras vänner Oscar Zia, The Mamas, och komikern Per Andersson. Under kvällen bjöds det även på en välgörenhetsauktion ledd av Peder Lamm med många spännande och unika objekt och upplevelser att buda på. Alla objekt i auktionen och lotteriet doneras till oss, likaså har vi fantastiska volontärer, partners och artister som stöttar oss med allt som behövs för att genomföra denna dag och kväll. Allt överskott från dagen och kvällen går oavkortat till Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Tillsammans med våra partners och givare lyckades vi under Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021 samla in över 4,7 miljoner kronor som innebär att vi kan säkerställa driften av våra nuvarande projekt och det fortsatta bygget av en yrkeshögskola i Kenya för att kunna följa eleverna hela vägen till försörjning.

Läs mer här: Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021

Bilder från Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021

Tack till våra underbara fotografer under dagen och kvällen; Julia Viklund och Elisabeth Jubelin

Bilder från Zelmerlöw & Björkman Invitational 2019

Tack till våra underbara fotografer under dagen och kvällen; Frida Ström, Jonas Borg och Rikard Westman!

Tack till alla våra underbara ZBI partners!