Vi söker en volontärsamordnare

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en ideell stiftelse som till stor del drivs av engagerade volontärer. Nu har du chans att bli en del av vårt fantastiska team! Vi söker dig som vill engagera dig ideellt för att fler barn och unga i utsatta delar av världen ska få möjlighet att påverka sin framtid med hjälp av utbildning.

Som volontärsamordnare i vårt team är du en viktig del av organisationen och arbetar tillsammans med generalsekreteraren och övriga volontärer i centrala roller. Du får möjlighet att vara med och bygga upp en stiftelse som verkligen gör skillnad för utsatta ungdomar samtidigt som du bidrar till att våra volontärer får den bästa av upplevelser.

Uppdraget innebär att man är med och säkrar att stiftelsen har den organisation som behövs för att kunna nå uppsatta insamlingsmål. Detta huvudsakligen genom att:

– engagera, rekrytera och följa upp verksamhetens volontärer och deras uppdrag
– sköta administration, kommunikation och dokumentation kring volontärverksamheten
– uppdatera policys och processer
– planera volontärsåret och volontärsträffar

För att trivas i uppdraget tror vi att du som person är engagerad och prestigelös med en stor förmåga att skapa engagemang, verka samlande och förmedla värderingar. Din sociala kompetens är en framgångsfaktor.

Vidare tror vi att du har erfarenhet av ideellt arbete, rekrytering och HR-processer men de personliga egenskaperna är viktigast. Det är också viktigt att du kan känna med våra värderingar: Med hjärtat, Med närvaro, Med professionalism.

Övrigt

Uppdraget utförs både på distans och på vårt trevliga kontor i centrala Stockholm. Uppdraget är tills vidare eller så länge det känns kul och meningsfullt för båda parter. Omfattningen är ungefär åtta timmar per vecka eller annat om så överenskommet.

Nyfiken?

Varmt välkommen att kontakta nuvarande volontärsamordnare Lisa Stenport med dina frågor och ansökan.
Mejl: lisa.stenport@zbfoundation.se
Tel: 0707-969313

Om Zelmerlöw & Björkman Foundation

Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet, därför arbetar Zelmerlöw & Björkman Foundation outtröttligt för att ungdomar ska få gå i skolan och uppfylla sina framtidsdrömmar.

Trots att utbildning är en mänsklig rättighet är det över 138 miljoner ungdomar världen över som inte går i skolan i dag. Därför finansierar och utvecklar vi Kenswed Academy; en fristad för utsatta ungdomar i området Ngong Hills i Kenya.

Kenswed Academy består idag av en gymnasieskola, ett internat, ett stipendieprogram till högre utbildning, en yrkesskola och en mödra- och hälsovårdsklinik. Vår vision är att alla ungdomar ska få tillgång till utbildning. Vi vill bryta fattigdomsspiralen och ge fler chansen att påverka sin framtid med hjälp av utbildning som leder till arbete och självförsörjning.