Vi summerar ett fantastiskt år på KENSWED

av

Foto: Frida Ström

Så här en bit in på det nya året har vi summerat 2021 i vår verksamhetsberättelse. 

Vi kan lova att det är rolig läsning – så mycket bra som har hänt och är på gång!

Läs hela verksamhetsberättelsen 2021

Bland annat kan du få veta mer om:

Många att fira! 

Det var glada elever som kom tillbaka till Gymnasieskolan Kenswed Academy i januari 2021 efter att skolan varit stängd under en lång tid. Tack vare hårt arbetande och dedikerad personal och målinriktade ungdomar som vill förverkliga sina drömmar kunde vi gratulera 54 elever till examen, hurra för 14 studenter i vårt stipendieprogram för högre utbildning som tog examen från universitet och högskolor runtom i landet och skåla för 81 studenter som tog examen från yrkesskolan.

Fokus framåt, våga drömma

Under året har vi haft extra fokus på aktiviteter som främjar elevernas hälsa, kreativitet och glädje. Career day är ett exempel där gästtalare från olika universitet i landet besökte Kenswed med målet att inspirera studenterna att börja tänka på sina framtida karriärer. Få dem att våga prata om drömmar, oberoende av situation och betyg. I kombination med utbildning inom jämlikhet, rättigheter och hållbarhet hoppas vi att sådana här initiativ ska påverka elevernas tankesätt och få dem att våga drömma om en framtid.

Bygger för att växa

Antalet elever på Kenswed ökar, liksom tjejer boende på internatet, så därför har vi börjat bygga en tredje våning internathuset. De 119 tjejer som redan bor där, de 35 som bott temporärt i ett klassrum och ytterligare ett antal kommer bo tillsammans när bygget står klart. I ett separat hus bor 55 killar som behöver boende för att kunna gå på Kenswed.