Glad sommar!

av

Jag heter Maud Olofsson och sitter i styrelsen för Zelmerlöw & Björkman Foundation. Stiftelsen och jag vill önska dig en fin sommar och samtidigt passa på att tacka för ditt ovärderliga stöd under den här våren. Det du har varit med och bidragit till har förändrat hundratals ungdomars liv. 

Kenya har drabbats hårt av pandemins framfart, och som bekant är det dem som redan lever i utsatthet som drabbas hårdast. Ungdomarna som går våra utbildningsprogram i N’gong Hills utanför Nairobi är inget undantag. De har haft ett extremt tufft år med bland annat två nationella lockdowns där vi har varit tvungna att stänga skolan och internatet. Den enda trygghet de hade försvann plötsligt. Ungdomarna var tvungna att återvända till sina “hem” i slumområdet i närheten, där fattigdomen är så utspridd att ett mål mat om dagen är sällsynt. 

På Zelmerlöw & Björkman Foundation fick vi redan under förra året ställa om vår verksamhet för att kunna erbjuda utbildning, mat och trygghet på distans. Våra fantastiska lärare skötte distansundervisningen så gott de kunde med svajigt Wi-Fi, våra kockar lagade och levererade mat hem till eleverna och försökte stötta bäst de kunde under en svår tid. Idag kan jag med glädje berätta att alla elever är tillbaka i skolan och på internat igen. Det är med god framtidstro vi tar sommarledigt på kansliet i Sverige – och tack vare dig fortsätter utbildningen och stödet till våra elever under hela sommaren. Utan dig hade det inte varit möjligt!

Varma hälsningar
Maud & Magdalena
och resten av teamet