Ge bort en
skolstart i jul

Låt årets julklapp bli en bra skolstart

Zelmerlöw & Björkman Foundation arbetar för att alla ungdomar ska ha möjlighet att påverka sin framtid med hjälp av utbildning. Trots att det är en mänsklig rättighet att gå i skolan är det miljontals ungdomar världen över som inte gör det idag. Därför går årets julgåvor till att starta fler nya gymnasieklasser på Kenswed Academy i Kenya. Du och ditt företag kan vara med och bidra till en trygg och säker skolstart.

Välj ett paket som passar er

För att få en bra skolstart behöver eleverna på Kenswed Academy böcker, uniformer och mat för att orka studera. Nedan finner du inspiration till julgåvor som gör att en hel klass får det dem behöver för en bra skolstart.

10.000 kr

En gåva på 10.000 kronor räcker till skolmaterial som anteckningsböcker och läromedel för en hel klass.

20.000 kr

En gåva på 20.000 kronor räcker till att förse en hel klass med skoluniform och skor.

90.000 kr

En gåva på 90.000 kronor räcker till skolmat för en hel klass under ett år.


Vill ditt företag ge bort en skolstart i jul?
Kontakta Anna Sandström på 070-227 73 37 eller anna.sandstrom@zbfoundation.se

Tillsammans säkrar vi skolstarten för fler

Att börja i skolan är något som många av oss tar för givet. I skolan lär vi oss att läsa, räkna och skriva och ges därmed chansen att bli en del av samhället, arbeta och försörja oss själva när vi blir vuxna. I Kenya går flickor som växer upp i fattiga familjer i genomsnitt bara fem år i skolan. De tvingas in i vuxenlivet alltför tidigt, blir mammor trots att de själva bara är barn och gifts bort till äldre män för att familjen ska kunna försörja sig. Zelmerlöw & Björkman Foundation har ett extra fokus på unga tjejer och erbjuder utöver skolgång även ett tryggt boende på internat för att de inte ska bli utsatta för sexuellt våld eller bli bortgifta.

I år kan ditt företag vara med och säkra skolstarten för ungdomar som lever i utsatta områden i Kenya. Beställ julkort till dina medarbetare & kunder så får fler chans att börja i gymnasiet nästa termin.

Beställ julkort här