2018


ZBF, Global Relations och Kenswed


Kenya

För att eleverna på Kenswed Academy ska kunna ta sig ur fattigdom räcker det i många fall inte med att enbart erbjuda gymnasieutbildning. Därför  finansierar vi ett stipendieprogram för högre utbildning. Där ger vi elever rätt ekonomiska förutsättningar för att studera på universitetet, college och yrkesskolor.

Idag får 61 elever med examen från Kenswed fullt stipendium för universitet, college eller yrkesutbildning. Dessa elever studerar nu ämnen såsom hospitality management, bachelor of commerce, science and mathematics, certificate in plumbing, bachelor of science in nursing. För en elev kostar ett års stipendieprogram i snitt 10 000 kr.

Margareth Muthee började på Kenswed Academy 2014 efter att hennes äldre bror hade tipsat henne om skolan. Margareth gick ut 2017 med goda resultat, vilket var oväntat för henne då hennes tid i primary school hade varit svår. Hon fick därefter ta del av vårt universitetsstipendium och började på Don Bosco Technical School där hon nu, som ensam tjej i klassen och på hela utbildningen, läser till solenergiingenjör. Margareth kommer vara färdig om knappt två år, men är redan eftertraktad på arbetsmarknaden och har redan blivit lovad ett jobb på ett solenergiföretag i Kenya. ​

 

Tack till alla våra partners och givare som möjliggör högre utbildning för unga som lever i utsatthet och fattigdom!