Nytt samarbete för att förbättra munhälsan på Kenswed med omnejd!

av

Vi arbetar ständigt med att stärka utsatta ungdomar genom utbildning, hälsa och trygghet och genom att se till att ungdomarnas mest basala behov tillgodoses. Att jobba med god hälsa, är viktigt för att ungdomarna i våra program ska kunna klara av sin skolgång och på detta sätt kunna ta sig ur fattigdom och påverka sin och samhällets framtid. En god munhälsa är viktigt inte enbart för en god allmän hälsa, utan även socialt. Det innebär att det även utgör en betydelsefull del för utvecklingen, både på en individuell respektive samhällsnivå.

Vi kan med glädje nu meddela att ZBF, tillsammans med TePe Nordic AB och Global Relations, kommer starta upp tandvårdskliniken Kenswed Dental Clinic i anslutning till Kenswed Hospital i Kenya. Projektet påbörjades under våren 2020 och förväntas öppna upp i början av 2021. Hos Zelmerlöw och Björkman Foundation leds projektet av vår fantastiska volontär Åsa Trulsson.

Vi är otroligt stolta och tacksamma för vårt nya partnerskap. Tack vare vårt samarbete kan vi se till att allt fler människor som lever i utsatthet och fattigdom får tillgång till tandvård och därav en bättre hälsa.


Det känns så fantastiskt att tillsammans med alla härliga engagerade människor på ZBF, Global Relations och TePe få möjlighet att skapa förutsättningar för en bättre munhälsa i Kenya. Det är en oerhört spännande ”resa” som värmer i hjärtat!

Åsa Trulsson
Åsa Trulsson

Om TePe
TePe är ett globalt företag som tillverkar munhälsoprodukter i Sverige och som har ett stort engagemang för hållbarhet och munhälsa. TePe arbetar ständigt med att ta fram nya lösningar för långsiktigt välbefinnande och bättre livskvalitet för människor. Samtliga av TePes produkter och lösningar är utvecklade utifrån klinisk kunskap i samarbete med tandvårdsexpertis. TePe arbetar med att öka medvetenheten om vikten av förebyggande munvård och sambandet mellan mun- och allmänhälsan.

Se filmen om den kommande tandvårdskliniken!

Här berättar Isaac, projektledare för Kenswed programmen, om den kommande tandvårdskliniken, Kenswed Dental Clinic.

I videon upplyser Isaac om hur situationen med tandläkare ser ut på plats samt vill han uppmana oss alla att vara med och bidra till en bättre munhälsa!