Nyhetsbrev juni 2020

av

Kära ZBF-vän,


Vi hoppas att allt är bra med dig i denna synnerligen oroliga tid!

Här kommer en sommarhälsning från oss med uppdateringar från senaste nytt i våra program samt om vad som hänt hos ZBF i Sverige den senaste tiden. Följderna av Covid-19 har inneburit att vi varit tvungna att ställa om vår verksamhet helt och hållet, vilket har krävt extra ekonomiska resurser. Att samla in pengar just nu innebär dessutom stora utmaningar, men vi är övertygade om att vi tillsammans med nya typer av event och insamlingsvägar kommer lyckas fortsätta att stötta ungdomarna i våra program hela vägen till en ljusare framtid. Detta behövs nu mer än någonsin då arbetslöshetssiffrorna skjuter i höjden både i Sverige och Afrika med Covid-19 som sätter hela samhällen på prov.

Här kan du se en film där Kasper Skarrie, programansvarig ZBF, berättar om det senaste från vår programverksamhet och läget på Kenswed i Kenya. 

Tack för att du är med och gör skillnad tillsammans med oss!
Jonas, Kasper, Magdalena, Måns och alla på ZBF

I spåren av covid-19

Den rådande situationen har slagit hårt mot ungdomarna i våra program. Vi gör allt vi kan för att stötta eleverna med digital utbildning, mat och annat som kan behövas i denna för många mycket svåra tid. Här kan du läsa mer om hur våra program påverkas av Covid-19 i Kenya, Etiopien och Uganda.Kenswed Hospital 1 år

Kenswed Hospital öppnades i juni 2019. Det har varit ett händelserikt år och allt fler patienter börjar hitta till kliniken. Här kan du läsa om det första året på Kenswed Hospital och ta del av en intervju med Clinical Officer Joyceline. 

En Makalös Auktion

En Makalös Auktion har precis avslutats. Tack vare våra fantastiska partners, auktionsobjekts givare och budgivare lyckades vi tillsammans samla ihop hela 163 231 kronor! Läs mer om en Makalös Auktion och se vilka auktionsobjekt som det gick att buda på.

Ny grafisk profil och hemsida

Under våren har vi lanserat en ny grafisk profil Vi följer med hela vägen framtagen av Open Studio och i samband med En Makalös Auktion lanserade vi även en ny hemsida producerad av Adwisemedia AB. Detta har varit möjligt tack vare våra fantastiska partners och volontärer som gjort detta helt pro bono. Syftet med den nya profilen är att kunna lyfta vårt viktiga arbete i Afrika genom bild och grafik ännu mer. Vi är otrolig tacksamma för allt hårt arbete som vi tillsammans lagt ner och för det fantastiska resultatet! Så glöm inte att titta in på vår nya hemsida och hålla ögonen öppna för allt fint som kommer framöver.

Här kan du läsa mer om Open Studio och Adwisemedia AB.


TACK! 

Till sist vill jag passa på att ge ett enormt stort tack till alla våra fantastiska givare, volontärer, samarbetspartners, till er som var med och budade på En Makalös Auktion och till alla er andra som på olika sätt har varit med och stöttat vårt arbete i denna svåra tid. Tack vare er har vi kunnat fortsätta arbetet med att följa ungdomarna i våra program hela vägen till en ljusare framtid. Vi kämpar varje dag, året om, för ALLA barn och ungas rätt till utbildning och för att de ska få möjligheten att kunna påverka sin egen, sin familjs och samhällets framtid!

Vi på kansliet i Sverige tar snart sommarledigt, men tack vare er så fortsätter den digitala utbildningen och stödet till våra elever hela sommaren.

Hoppas du får en skön sommar och tar hand om er själva och varandra!

Varma och tacksamma hälsningar,
Magdalena Jennstål
Generalsekreterare ZBF