Nyhetsbrev december 2020

av

Drömmar.
Framtidsdrömmar.

Vi har alla haft dem, och vi har förhoppningsvis fortfarande fler kvar att uppnå. Men i år har många drömmar satts på paus, stora som små.

Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet. Det är en mänsklig rättighet att gå i skolan, ändå är det över 138 miljoner ungdomar världen över som inte gör det idag. Under pandemin har den siffran stigit, och störst är gruppen mellan 15 och 17 år som borde gå i gymnasiet. Det är bland annat dem vi arbetar med, och för.

I jul kan du vara med och bidra till att fler framtidsdrömmar uppfylls. Besök vår gåvoshop för att bidra eller ge en företagsgåva. Vi har julgåvor från 100 kronor och uppåt, och skräddarsyr gärna gåvor vid behov.

God Jul önskar 
Jonas, Kasper, Magdalena, Måns & alla volontärer på ZBF

Drömmen om studenten


För att ge de allra mest utsatta ungdomarna en chans till utbildning, driver vi Kenswed Academy, en gymnasieskola i Ngong utanför Nairobi, Kenya. 

Ge en julgåva som bidrar till gymnasieutbilning
Läs mer
Drömmen om ett tryggt boende


För att de kvinnliga eleverna på Kenswed Academy ska känna sig trygga dygnet runt, finns det möjlighet att bo på internat i anslutning till skolan. Här serveras mat tre gånger per dag. 

Ge en julgåva som bidrar till trygghet. 

Läs mer

Drömmen om en universitetsexamen

För att ge ungdomar en chans att försörja sig och sina nära och kära i framtiden, finansierar vi universitetsstipendium för de som går ut Kenswed Academy med bäst betyg. 

Ge en julgåva som bidrar till ett stipendium.
 Läs mer

Drömmen om trygg vård & omsorg 

För att eleverna på Kenswed Academy, och de som bor i närområdet, ska ha tillgång till grundläggande mödra- och hälsovård driver vi Kenswed Hospital.

Ge en julgåva som bidrar till fortsatt vård och omsorg. 
Läs mer


Det här får du


Beställ din julgåva i vår gåvoshop. När du har betalt får du direkt en orderbekräftelse till din mejl med ett gåvobevis och ett digitalt julkort som du kan skriva ut och ge bort till någon du tycker om – eller skicka med e-post, sms eller dela i dina sociala medier.Beställ din julgåva och få ett fint gåvobevis och ett digitalt julkort

Ge en julgåva nu

Läget är fortfarande tufft i Kenya

Alla grund- och gymnasieskolor, samt internat, har varit stängda sedan i våras. Det har medfört stora utmaningar för eleverna på Kenswed Academy, som har tvingats lämna sin trygga tillvaro på skolområdet under den här perioden.

Utanför skolverksamheten lever ungdomarna ett liv i extrem utsatthet och fattigdom. Därför har vi erbjudit eleverna digital utbildning, mat och tillfälliga boenden för de mest utsatta. Framförallt har vi kämpat för att se till att de har kontinuerlig kontakt med sina lärare, som peppar dem att komma tillbaka till skolstarten den 4 januari 2021 då vi hoppas kunna öppna upp verksamheten igen. Tack för att du är med och gör vårt arbete möjligt!

Tips! Beställ julbord till digitala festen.

Nu kan du beställa hem ditt julbord till dörren och samtidigt stötta Zelmerlöw & Björkman Foundation. Vare sig det handlar om ett julbord med närmsta familjen, eller en digital julfest med kollegor så levererar vår samarbetspartner Eatery och Van der Nootska Palatset julbordet hem till dig och dem du vill fira med. Mer om menyer och produkter hittar du här, eller mejla info@vandernootska.se för mer information.

Ange koden ”ZBF” när du bokar så går 10 % av intäkterna till våra program i Kenya.