Nyheter

Ge bort en julgåva som uppfyller framtidsdrömmar

I vår gåvoshop kan du beställa fina klappar till jul eller en gå bort-present till någon du tycker om.

Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021

Tack vare alla generösa bidrag under Zelmerlöw & Björkman Invitational 2021 kan vi se till att fler ungdomar i Kenya får möjlighet att förverkliga sina drömmar på Kenswed Academy. 

Elev på Kenswed Academy blir intervjuad

Ge en företagsgåva i jul

Julen är ett utmärkt tillfälle för företag att visa sin uppskattning till medarbetare, kunder och leverantörer. Dröm stort med oss och ge en julgåva som gör skillnad.

Flickors lika rätt till utbildning och ett bättre liv

Den 11 oktober är det den internationella flickadagen. En viktig dag för att belysa de orättvisor som följer med att födas till flicka. En viktig dag att belysa hur du som flicka har sämre chans att få utbildning och med det en bättre framtid om du är född i vissa delar av världen.

Joyce blev gravid under pandemin – nu får hon barnpassning på skolan

När vi besökte Kenswed Academy fick vi följa med fyra elever hem. I den här artikeln lär vi känna Joyce Siyanoi och hennes familj.

Reseberättelse från Kenswed

Efter tre dagar på Kenswed Academy kommer vi hem fulla av värme, hopp och framtidstro. Läs om våra spännande möten med eleverna.

Glad sommar!

Här kan du se en sommarhälsning från Maud Olofsson, styrelseledamot i Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Studenter-Kenswed-ZelmerlowBjorkmanFoundation

“Mamma är min inspiration”

Marion Wanjiru är en stark och driven ung kvinna som vill skapa ett bättre liv för både sig själv och sin familj genom utbildning. Hennes största dröm är att om tio år vara en framgångsrik entreprenör som lyckats flytta sin mamma och sex syskon ur den drogtäta slummen i Ngong, Mathere.   Kenswed Secondary School har…

Nyhetsbrev april 2020

I aprils nyhetsbrev har vi fokus på påsken och informerar tyvärr om ny lockdown i Kenya. Läs nyhetsbrevet här.

Kvinnor som förändrar världen

Drömmen om att bli ingenjör föddes när Margaret växte upp på Kenyas landsbygd, utan fungerande elektricitet. Det var svårt för hennes familj att laga mat och göra de vardagssysslor som bönder behöver. Och för Margaret och hennes syskon blev skolarbetet svårt att sköta i mörkret på kvällarna. Detta sporrade henne att söka till Kenswed Academy för att utbilda sig…