Nyheter

Flickors lika rätt till utbildning och ett bättre liv

Den 11 oktober är det den internationella flickadagen. En viktig dag för att belysa de orättvisor som följer med att födas till flicka. En viktig dag att belysa hur du som flicka har sämre chans att få utbildning och med det en bättre framtid om du är född i vissa delar av världen.

Joyce blev gravid under pandemin – nu får hon barnpassning på skolan

När vi besökte Kenswed Academy fick vi följa med fyra elever hem. I den här artikeln lär vi känna Joyce Siyanoi och hennes familj.

Reseberättelse från Kenswed

Efter tre dagar på Kenswed Academy kommer vi hem fulla av värme, hopp och framtidstro. Läs om våra spännande möten med eleverna.

Glad sommar!

Här kan du se en sommarhälsning från Maud Olofsson, styrelseledamot i Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Studenter-Kenswed-ZelmerlowBjorkmanFoundation

“Mamma är min inspiration”

Marion Wanjiru är en stark och driven ung kvinna som vill skapa ett bättre liv för både sig själv och sin familj genom utbildning. Hennes största dröm är att om tio år vara en framgångsrik entreprenör som lyckats flytta sin mamma och sex syskon ur den drogtäta slummen i Ngong, Mathere.   Kenswed Secondary School har…

Nyhetsbrev april 2020

I aprils nyhetsbrev har vi fokus på påsken och informerar tyvärr om ny lockdown i Kenya. Läs nyhetsbrevet här.

Kvinnor som förändrar världen

Drömmen om att bli ingenjör föddes när Margaret växte upp på Kenyas landsbygd, utan fungerande elektricitet. Det var svårt för hennes familj att laga mat och göra de vardagssysslor som bönder behöver. Och för Margaret och hennes syskon blev skolarbetet svårt att sköta i mörkret på kvällarna. Detta sporrade henne att söka till Kenswed Academy för att utbilda sig…

Verksamhetsrapport 2020

2020 har verkligen varit ett tufft år på många sätt när Covid-19 drabbade hela världen. För Zelmerlöw & Björkman Foundation handlade året till stor del om att hitta nya arbetssätt och lösningar för att fortsätta stötta ungdomarna i våra program på bästa möjliga sätt när både skola och internat tvingades att stänga ner under en tid.
I denna rapport vill vi berätta om vårt arbete under året som gått och dela berättelser direkt från ungdomarna i våra program. Men framförallt vill vi visa hur ditt stöd gjort skillnad och varit en oumbärlig förutsättning för att vi ska kunna fortsätta möjliggöra utbildning, hälsa och trygghet för ungdomar som lever i utsatthet.

Vad händer på Kenswed?

Eleverna är tillbaka och i de allra flesta klasser är samtliga tillbaka. I Kenya i stort har många skolor som inte är statsfinansierade tvingats stänga igen. På Kenswed har kön av unga i fattigdom och utsatthet varit lång av elever som söker plats för utbildning. De allra flesta nekas (eftersom vi har det nästintill fullt),…

Nyhetsbrev januari 2021

I januaris nyhetsbrev vill vi tacka alla er som stöttat oss under det gångna året samt berätta lite om vad som är på gång i våra projekt. Läs nyhetsbrevet här.