Margaret drömmer om att starta eget

av

Margaret Muringi växte upp i Nyahururu i Kenya tillsammans med sina föräldrar, som arbetade som bönder och tre syskon. Redan som barn i grundskolan drömde Margaret om att bli ingenjör inom elektronik, en dröm som kom av bristen på elektricitet i barndomshemmet som gjorde det svårt att studera, laga mat och till och med att tända lampor. Margaret bestämde sig då för att hon måste göra något åt situationen, men visste samtidigt att hennes föräldrar inte skulle kunna betala för hennes gymnasieutbildning. Då fick hon höra om Kenswed Academy, lämnade direkt en ansökan och blev till sin stora glädje antagen. 

År 2014 började Margaret sin resa på Kenswed och märkte snabbt att hon hade talang inom både de akademiska ämnena och inom sport. Under sina studier på Kenswed behöll Margaret sina framtidsdrömmar och efter sin examen kämpade hon med att bolla flera olika arbeten samtidigt för att få ihop livet. Efter mycket kämpande kom Kenswed återigen in i bilden och erbjöd Margaret ett universitetsstipendium för att stötta henne att uppnå sina framtidsdrömmar. 

Tack vare stipendiet kunde Margaret börja studera en kurs i el-och solcellsinstallation på Don Bosco University, precis i linje med hennes barndomsdröm. Margaret valde att specialisera sig på solenergi då det är det mest miljövänliga, kostnadseffektiva och för närvarande väldigt eftertraktat i Kenya. Genom att bli en framgångsrik elektriker hoppas hon inte bara kunna hjälpa sin familj ur fattigdom, utan också samhället i stort genom att inom tre år starta ett eget företag där hon kan anställa andra unga vuxna. 

Glädjande nog fick Margaret den unika möjligheten att praktisera på ett företag för solcellsinstallation och beskriver hur tacksam hon är över den möjlighet som Kenswed har gett henne, “You don’t know how helpful the scholarship has been”. Vidare beskriver hon att det finns många fler ungdomar i hennes situation som inte kan följa sina drömmar utan en hjälpande hand och önskar därför att många fler kan få det stöd hon hade lyckan att få. 

Men Margaret är inte enbart en duktig elektriker. Vid sidan av sina studier och arbeten började Margaret 2017 att tillverka armband i läder som hon sålde till olika varuhus. När vi i höstas frågade henne om hon ville börja tillverka armband för oss på Zelmerlöw & Björkman Foundation svarade hon direkt ja och det är alltså Margaret som har gjort alla fina pärlarmband i olika färger som du kan hitta i vår gåvoshop och som du får som gåva om du blir månadsgivare!