Nyckeln är att aktivera medarbetarna i sitt CSR-arbete

Klinggruppen har engagerat sig i Zelmerlöw & Björkman Foundation sedan 2020. Det interna engagemanget för att stärka ungdomar i utsatthet – genom utbildning, trygghet och hälsa – är enormt. Här berättar en av grundarna, Fredrik Kling, om varför medarbetarengagemang i kombination med CSR är så viktigt för dem.

Klinggruppen hjälper företag att skapa trygga arbetsplatser genom att erbjuda smarta och effektiva produkter och tjänster. Företaget startades under 2015 hemma vid köksbordet av paret Fredrik och Sekina Kling.

Är det en dröm som har gått i uppfyllelse? 

– När jag och Sekina startade Klinggruppen så var det för att äntligen få möjligheten att bygga ett företag med våra egna värderingar där vi kunde sätta människan i centrum, berättar Fredrik. Mitt jobb är att varje dag skapa bästa möjliga förutsättningar för att man som anställd hos oss ska må bra, trivas och ha möjlighet att utvecklas. Så visst har drömmen gått i uppfyllelse att varje dag få arbeta med så duktiga medarbetare.

Varför har ni valt att bli partner till Zelmerlöw & Björkman Foundation? 
– Redan när vi startade Klinggruppen så var ett av våra huvudmål, och vår dröm, att i framtiden ha ekonomisk möjlighet att hjälpa. När vi startade så visste vi inte exakt vad eller hur, men vi visste att vi ville göra mer. När vi sedan kom i kontakt med Zelmerlöw & Björkman Foundation så visste vi direkt att det var den här organisationen vi ville arbeta med. Zelmerlöw & Björkman Foundation är professionella och drivs av människor med hjärtat på rätt ställe. Vi vet också att 100 % av det vi bidrar med verkligen kommer ungdomarna till nytta, säger Fredrik. 

Hur har ni lyckats få så stort medarbetarengagemang? 
– När vi bestämde oss för att bli partner till Zelmerlöw & Björkman Foundation så ville vi inte bara skänka pengar, utan vi ville engagera hela vår personal – det är ju dem som utgör Klinggruppen, fortsätter Fredrik. Vi har säljare som är ute och gör kundbesök från Luleå i norr till Malmö i söder, samtidigt har vi en del grymma produkter på lager som av olika anledningar inte säljer så bra som de borde. Därför sänkte vi kraftigt priset på dessa produkter och skapade en intern säljtävling där all omsättning från just dessa produkter varje månad skänktes till Zelmerlöw & Björkman Foundation. Responsen från våra säljare och våra kunder har varit helt fantastisk och vi har lyckats samla in över 160 000 kr under hösten 2020. Att vi gör detta tillsammans i företaget har verkligen bidragit till att skapa ett ännu starkare team och definitivt stärkt vår företagskultur, säger Fredrik. 

Slutligen, vad har du för råd till företag som vill engagera sig? 
– Vår hållning är alltid att det är både roligare och mer utvecklande om man gör saker lite annorlunda; hitta ett sätt att aktivera och engagera hela personalen i ert CSR-arbete. Om man genuint menar väl och faktiskt skapar delaktighet så kommer det en grym respons från både medarbetare och kunder, avslutar Fredrik. Vi människor gillar i grund och botten att hjälpa till och hjälpas åt! 

Foto: Privat

Fredrik och Sekina Kling drömde om att bygga ett företag med sina egna värderingar och en dag ha möjlighet att ekonomiskt hjälpa andra. Idag är de en av Zelmerlöw & Björkman Foundations partners och är med och stärker ungdomar hela vägen från fattigdom till utbildning och försörjning.

“Att drömma är inte att fly, att drömma är att skapa bilder av hur du vill att din framtid ska utvecklas.”

– Fredrik Kling

Är du intresserade av att veta mer?

Fyll i formuläret nedan eller kontakta vår Generalsekretare Magdalena Jennstål på 075-056324 eller magdalena.jennstal@zbfoundation.se.


    Integritetspolicy

    Foto: Frida Ström