TePe och ZBF

– ett samarbete som gör skillnad.

Munhälsa är viktigt för att vi ska må bra! För att vi ska kunna äta, tala, le och skratta! 

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som artisten Måns Zelmerlöw och tennisspelaren Jonas Björkman startade för snart 8 år sedan för att bidra till en bättre värld på ett hållbart och långsiktigt sätt. 

Vi vet att utbildning, hälsa och trygghet ger ungdomarna deras självkänsla tillbaka, möjliggör drömmar och skapar hållbara förutsättningar för en väg ut ur fattigdom och utsatthet.

Vi vet också att ohälsa i munnen är en av de mest vanliga icke smittsamma sjukdomarna i världen och är orsaken till mycket onödigt lidande och även död, ffa i länder med utbredd fattigdom. Riskfaktorer för dålig munhälsa sammanfaller i stora delar med riskfaktorer för andra icke smittsamma sjukdomar såsom diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Så genom förebyggande arbete med god munhälsa i nära samarbete med den allmänna hälsovården skapar vi effektiva och goda möjligheter både till en förbättrad mun- och allmänhälsa.

Idag har Kenya ca 50 miljoner innevånare och 1000 tandläkare, så det är lätt att förstå att tandvården inte når de mest behövande i landet.

Därför arbetar vi tillsammans med munvårdsföretaget TePe och Kenswed Hospital, för att förbättra mun- och allmänhälsan hos barn- och ungdomar i det utsatta området Ngong Hills utanför Nairobi.

Genom att ge en gåva, så ger du barn- och ungdomar en bättre chans i livet genom en förbättrad mun- och allmänhälsa.  

Det finns flera olika betalsätt att välja på. Välj det som passar dig bäst oavsett om du vill ge en engångsgåva eller bli månadsgivare. Vill du ha ett gåvobevis att ge bort i present till någons födelsedag, till ett bröllop eller i ett annat sammanhang kan du maila oss på info@zbfoundation.se
Märk din gåva: Munhälsa

Zelmerlöw & Björkman Foundation innehar 90-konto och kontrolleras därför av Svensk Insamlingskontroll.

TACK för att du vill göra skillnad tillsamman med oss!

Här kan ni se en kort film om Kenswed Dental Project med Isaac Macharia, Director Kenswed.

Är du intresserad av att veta mer?

Fyll i formuläret nedan eller hör av dig till hello@zbfoundation.se eller +46 735 056 324.


    Integritetspolicy