Jämställdhet i fokus varje dag

av

I vårt arbete har vi fokus på jämställdhet varje dag, året om. Foto: Frida Ström

Jämställdhet i fokus varje dag

Kvinnors rättigheter hotas världen över och i länder som Kenya är det tjejerna som får stanna hemma från skolan för att arbeta och ta hand om familjen – eller för att i värsta fall giftas bort. Våld i hemmet är tyvärr vanligt och det är också tjejer som får äta sist och minst, speciellt nu när torkan och hungersnöden breder ut sig. 

På Zelmerlöw & Björkman Foundation är vi övertygade om att utbildning är det bästa sättet att ge tjejer i Kenya förutsättningar att ta sig ur fattigdom och utsatthet. Därför arbetar vi för att göra utbildning tillgängligt för fler, speciellt för unga tjejer som annars riskerar att inte gå klart grundskolan. Men för att förändra strukturer, samhällen och beteenden är killar och män en väldigt viktig del i vårt jämställdhetsarbete på Kenswed.

Stöd för nyblivna mammor
Girls Empowerment Program är en del av Kenswed Organisation. Här finns stöd för unga mammor och deras bebisar, möjlighet till barnpassning så att de kan fortsätta sin skolgång och andra nödvändigheter för en liten familj i starten på livet. Idag tar cirka trettio mammor och blivande mammor del av programmet. Tolv små bebisar har sett dagens ljus och tas om hand av sina mammor med stöd av utbildad personal på plats.

We are dedicated to empowering girls to achieve their full economic potential to become advocates, change makers and leaders in their community.

Girls Empowerment Program

Empower a girl, 
empower her entire community

Följ gärna Girls Empowerment Program på Instagram @kenswed_girlempowerment