Institutionell insamlare

Har du erfarenhet av institutionell finansiering och att skriva ansökningar och rapporter? Då hoppas vi att du vill bli en del av Zelmerlöw och Björkman Foundation!

Om oss
Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) är en insamlingsstiftelse som stärker utsatta ungdomar i delar av Afrika hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap. Vår vision är en värld där alla barn och unga känner hopp och har möjlighet att utveckla sina talanger och drivkrafter för att påverka sin egen framtid. Stiftelsen startades 2013 av artisten Måns Zelmerlöw och fd tennisproffset Jonas Björkman. Tack vare våra fantastiska givare och partners har vi sedan 2013 kunnat vara med och finansiera utbildningsprojekt i Sydafrika, ett dagcenter för gatupojkar i Uganda samt projektering av en skola i Etiopien. Men framför allt kan vi nu efter flera års nära samarbete med Global Relations och Isaach Macharia i Kenya stolt presentera Kenswed-modellen som idag utgörs av bland annat en gymnasieskola, ett internat, en mödra- och hälsovårdscentral och snart även en yrkesskola.  Vår insamlingsstiftelse byggs av volontärer (endast 1,3 anställda) vilket gör att så mycket som möjligt av de insamlade medlen går direkt dit det behövs mest.

Beskrivning av uppdraget
ZBF får in pengar både från privatpersoner, företag, institutioner och event. Institutionell finansiering blir dock allt viktigare och är en förutsättning för att ZBF ska kunna säkra fler utbildningsplatser för de mest utsatta ungdomarna i Afrika. Därför söker vi nu en driven volontär som kan identifiera och bearbeta institutioner, organisationer och stiftelser som vi kan söka om bidrag från. Uppdraget innebär att hitta dessa möjligheter, hitta kopplingar, skriva ansökningar och rapporter samt följa upp.

Vi erbjuder:

 • chansen att vara med och bidra till att ge fler ungdomar hopp och utbildning i fattiga områden.
 • ett meningsfullt ideellt arbete på en fantastisk stiftelse med härliga kollegor!
 • roliga träffar och event.
 • kontor i centrala Stockholm eller digitalt.

Vi tror att du:

 • har tidigare erfarenhet från att skriva bidragsansökningar och rapporter.
 • kan bidra med erfarenhet och egna ideer kring vilka vi kan söka ifrån.
 • har erfarenhet av att vara engagerad i en idell organisation. 
 • kan avsätta minst en dag i veckan för ideellt arbete.
 • precis som oss brinner för att göra skillnad för ungdomar i utsatta områden.
 • är prestigelös, engagerad och kan arbeta självständigt.
 • vill tillhöra världens bästa team med volontärer.
 • kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

Uppskattad arbetstid & omsättning
Uppdraget är så länge det känns kul och meningsfullt. Vi tror att du kommer behöva lägga minst en dag i veckan. Dock avgör du själv när du vill lägga dina timmar. 

När och var uppdraget genomförs
Flexibel arbetstid och plats. Kontor finns att sitta på i Stockholm om så önskas.

Kontakta oss

Är du intresserad eller vill du veta mer? Kontakta vår volontärsamordnare Lisa Stenport med info om vem du är, varför du vill praktisera hos oss och vad du kommer att tillföra stiftelsen.

  Integritetspolicy