“Ditt köp gör skillnad” – succé för TePe munhygienprodukters vårkampanj till förmån för munhälsa i Kenya

av

Fotograf: Frida Ström

Vår fantastiska samarbetspartner TePe Munhygienprodukter, har genom kampanjen ”Ditt köp gör skillnad” sålt 100 000 förpackningar 6-pack tandborstar där 5 kr/ förpackning har gått till Kenswed Dental Project. Vilken insats!

Vi är så oerhört tacksamma för vårt fina samarbete och den otroligt fina gåvan!

Inom projektet arbetar vi för allas rätt till en god munhälsa med störst fokus på barn.

Tillsammans jobbar vi bl.a. för att bygga upp ett munhälsoprogram för mödrar och deras barn från 0 – 6 år för att på ett tidigt stadium i barnets utveckling motverka ”Early Childhood Caries” (ECC). Karies i mjölktandsbettet kan utvecklas oerhört snabbt och obehandlat ge allvarliga konsekvenser för barnet. Inom programmet kommer vi att utan kostnad för mödrar och barn som lever i utsatthet, erbjuda kunskap och information om förebyggande munhälsa, regelbundna munhälsokontroller och behandling när så behövs.

Att skapa kunskap kring goda vanor tidigt i livet, såsom bra matvanor och god munhälsa, är dessutom viktigt inte enbart för munhälsan utan också för barnets allmänna hälsa. 

En viktig del i vårt arbete är även att bidra till ökad kunskap om munhälsa genom ”outreach” arbete. Genom besök på skolor, barnhem och ”rescue centers” dit framför allt barn, men även vuxna får tillfälligt boende då förutsättningar att bo kvar i hemmet inte finns, ger oss goda möjligheter att öka den allmänna kunskapen om oral hälsa. Att vi dessutom genom samarbetet med TePe, kan erbjuda gratis tandborstar och tandkräm i samband med vårt arbete känns helt fantastiskt.

Tillsammans ger vi barn och ungdomar i Ngong Hills en möjlighet till bättre förutsättningar för ett hälsosammare liv.

Följ gärna med oss på ”outreach” i Ngong Hills genom denna video eller läs mer om samarbetet här.