Vi söker en program controller

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som arbetar för att fler barn ska få möjlighet att gå i skolan i delar av världen där det inte är en självklarhet. Nu söker vi en program controller som vill vara med på resan och arbeta i ett ForumCiv Partnership Pilot Project för att fler unga i Kenya ska få utbilda sig och skapa sin egen framtid. 

Stiftelsen, som till stor del drivs av engagerade volontärer och ett litet gäng anställda, behöver nu projektanställa en program controller för genomförandet av ett ForumCiv “Partnership Pilot Project” samt arbeta med stiftelsens övriga rapporteringsstruktur och programkontroll. För rätt person finns det även möjlighet till ett utökat uppdrag med stiftelsens institutionella insamling. 

Som program controller får du möjlighet att vara med i ett fantastiskt team och utveckla organisationerna både i Sverige och Kenya så att vi tillsammans kan göra skillnad för ännu fler ungdomar lång tid framöver. 

OM PROJEKTET 

Med hjälp av finansiering från ForumCiv genomför vi i år ett “Partnership Pilot Project” med syfte att säkra att vi tillsammans med vår lokala partner i Kenya, Kenswed, arbetar på rätt sätt mot rätt mål. Projektet syftar också till att se över avtal, mål, rapportering, rutiner och processer mellan Zelmerlöw & Björkman Foundation och Kenswed för att på bästa sätt initiera fler projekt och samarbeten i framtiden. Uppdraget innebär att man tillsammans med en kenyansk projektledare driver ForumCiv projektet och ser till att det genomförs enligt avtal och riktlinjer. Detta huvudsakligen genom att: 

● Initiera och projektleda den operationella planen 

● Ansvar för rapportering samt den finansiella- och avtalsuppföljningen till management och ForumCiv 

● Agera projektcontroller och kvalitetssäkra projektet 

● Dokumentera

ÖVRIGA ARBETSUPPGIFTER 

Utöver “Partnership Pilot Project” kommer du även att få hjälpa till att utveckla strukturer för rapportering och kontroll i stiftelsens verksamheter samt stötta i arbetet med effektmätning för att skapa en långsiktigt och hållbar ändamålstillväxt. 

Som program controller kommer du arbeta med stiftelsens ändamål och nära verksamheten i Kenya. Du kommer rapportera till stiftelsens generalsekreterare, programansvarig och ett management-team för projektet samt arbeta tillsammans med alla delar av verksamheten. 

UTÖKAT UPPDRAG 

För rätt person finns det möjlighet till ett utökat uppdrag med stiftelsens institutionella insamling för att söka bidrag och gåvor till programverksamheten från andra stiftelser, institutioner och organisationer. 

VI SÖKER DIG SOM HAR: 

För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att utveckla rutiner och processer som säkrar uppsatta mål. Du behöver ha en känsla för helheten samtidigt som du arbetar operativt, från det lilla till det stora. Vi tror att du är prestigelös med god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och strukturerat. 

● Erfarenhet inom utvecklingssektorn, gärna inom internationella utvecklingssamarbeten och projekt finansierad verksamhet 

● Erfarenhet av projektstyrning, projektredovisning, rapportering samt koordinering av processer 

● God analytisk förmåga och förmåga att se helhetsperspektiv 

● Förmågan att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

● Kunskaper inom rättighetsbaserat arbete och projekt 

● Erfarenhet av att jobba med effektmätning 

● Intresse att arbeta strategiskt, analytiskt och samtidigt vara operativ 

DIN ANSÖKAN 

Varmt välkommen att kontakta generalsekreterare Magdalena Jennstål med CV och personligt brev. 

Ansökan skickas till: magdalena.jennstal@zbfoundation.se

Sista ansökningsdag: Den 5 juni men rekryteringen sker löpande. 

Uppdraget är en projektanställning under 12 månader, 50-100 % enligt överenskommelse. Placering: Uppdraget utförs både på distans och på vårt kontor i centrala Stockholm. 

OM OSS Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) är en insamlingsstiftelse med visionen att alla barn och unga ska få tillgång till utbildning. Tillsammans med lokala partners identifierar vi ungdomar som lever i utsatthet i Kenya och ger dem en ny chans i livet. Vi erbjuder dem gymnasieutbildning, boende på internat, tillgång till vård och vidareutbildning i form av universitetsstipendium eller yrkesutbildning som leder till arbete. Tillsammans med våra partners och givare gör vi detta möjligt. Men för att lyckas krävs det en stark inneboende kraft hos de unga, det är dem själva som skapar förändring – vi ger dem förutsättningarna för att lyckas. Läs mer om vårt arbete