Bli företagspartner

Skicka förfrågan

Foto: Frida Ström

Ett långsiktigt engagemang som stärker nästa generation


Som partner till Zelmerlöw & Björkman Foundation är ni med och gör en livsavgörande insats för ungdomar som lever i fattigdom och utsatthet. Med ert långsiktiga stöd möjliggör ni också en ljusare framtid för generationer framåt.

Så gör vi skillnad tillsammans

Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet. Därför arbetar vi för att göra utbildning tillgängligt för fler, speciellt för unga kvinnor. Tillsammans med lokala myndigheter identifierar vi tjejer som lever i extrem utsatthet i Kenyanska slummen och ger dem en ny chans i livet. Vi erbjuder dem gymnasieutbildning, boende på internat, tillgång till vård och vidareutbildning i form av universitetsstipendium eller yrkesutbildning som leder till arbete.

Tillsammans med våra partners och givare gör vi detta möjligt. Men för att lyckas krävs det en stark inneboende kraft hos de unga kvinnorna, de är dem själva som skapar förändringen – vi ger dem förutsättningarna för att lyckas. 

Effekten av våra utbildningsprogram är enastående, vi stärker inte bara ungdomarna utan också deras familjer och samhället de lever i. Varje dag arbetar vi aktivt mot de globala målen, inte minst mot mål nr. 4 – god utbildning för alla. 

Vi skräddarsyr ert engagemang efter era behov, och ger er ett ovärderligt partnerskap med kommunikationspaket och kontinuerliga uppdateringar som ni kan dela med era medarbetare och kunder för att skapa engagemang och stolthet.

Tillsammans bryter vi fattigdomsspiraler och investerar i framtiden: ungdomarna – de som ska leda, utveckla och ta hand om vår värld.

Kenswed Academy – fristad & framtid

I Kenyas huvudstad Nairobi ligger Kibera, en av Afrikas största kåkstäder. Här lever människor i extrem fattigdom. Allra mest utsatta är tjejer och unga kvinnor. Barnarbete, bortgifte och oönskade graviditeter är vardag för många. Missbruk och prostitution förekommer även bland unga.

Vägen ut ur fattigdom och utsatthet är utbildning, men skolgång över grundskolenivå är inte tillgänglig för alla. Därför finansierar och utvecklar Zelmerlöw & Björkman Foundation sedan 2013 Kenswed Academy i området Ngong Hills, en fristad för särskilt utsatta ungdomar, och i synnerhet tjejer, där vi följer dem genom utbildning hela vägen till försörjning.

Visste du att…

Allt startade för cirka tio år sedan när artisten Måns Zelmerlöw och tennisspelaren Jonas Björkman bestämde sig för att göra skillnad – på riktigt.  

År 2013 grundade de tillsammans insamlingsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation med visionen om att göra utbildning tillgängligt för fler.

Idag driver och utvecklar vi Kenswed Academy som består av en gymnasieskola, ett internat, ett stipendieprogram till högre utbildning och en mödra- och hälsovårdsklinik. Just nu färdigställs även en yrkesskola för studier som ska leda direkt till arbete och försörjning. 

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer under ett förutsättningslöst möte. Hör av dig via formuläret eller direkt till vår generalsekretare Magdalena Jennstål.

Mejl: magdalena.jennstal@zbfoundation.se
Telefon: +46 73- 505 63 24

    Integritetspolicy

    Foto: Frida Ström